Amsterdam,
20
augustus
2018
|
17:22
Europe/Amsterdam

Aart uit Leidschendam verrast met 100.000 euro van BankGiro Loterij

Een droom is werkelijkheid geworden voor Aart uit Leidschendam. Hij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Om het nieuws nog even geheim te houden, werd Aart eerst uitgenodigd bij Huis Bartolotti in Amsterdam. Daar stond Leontine Borsato, ambassadeur van de BankGiro Loterij, klaar om hem te verrassen met de cheque.

Aart is compleet overdonderd: “Mijn grote droom is om in Amerika rond te reizen en met een auto of camper van motel naar motel te rijden. Wie weet komt die droom nu uit! Ook weet ik dat mijn vrouw heel blij zou zijn met een elektrische fiets. Die gaan we nu zeker voor haar kopen!”

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2018 ruim 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties.

Vereniging Hendrick de Keyser en de BankGiro Loterij
Vereniging Hendrick de Keyser zet zich sinds 1918 in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur in Nederland. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, te restaureren en te verhuren. Vereniging Hendrick de Keyser, sinds 2000 gesteund door de BankGiro Loterij, verwerft met de jaarlijkse bijdrage architectonische topmonumenten. De Vereniging bezit huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa's, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over heel Nederland. Huis Bartolotti is in het beheer van de Vereniging en doet dienst als kantoor.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn