Amsterdam,
18
januari
2021
|
10:34
Europe/Amsterdam

Alex uit Amstelveen wint 16.000 euro bij ‘BankGiro Miljonairs’

Samenvatting

Afgelopen zaterdag was in ‘BankGiro Miljonairs’ bij RTL 4 te zien hoe Alex uit Amstelveen plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. Alex speelde in de tweede aflevering van dit seizoen 16.000 euro bij elkaar.

De 54-jarige Alex blikt terug op zijn avontuur: “Vanaf mijn bank quiz ik altijd actief mee met diverse spelshows. Toen ik de kans kreeg om mee te doen aan BankGiro Miljonairs, was de keuze dan ook snel gemaakt. Ik was wel benieuwd of het door die spanning in zo’n studio moeilijker is om juiste antwoorden te geven. Eenmaal in de studio was het opletten, snel drukken en goede antwoorden geven om kans te maken om in de finale te komen. Dat is wel gelukt, denk ik. Tijdens de finale kwam in een soort roes terecht. De spanning blijft en voor je het weet, is het alweer voorbij. Ik ben heel blij met het resultaat! Ik moet nog het een en ander doen in mijn huis, dus hoogstwaarschijnlijk ga ik wel een deel investeren in mijn woning. Daarnaast zijn er vast nog andere dingen waar ik het goed voor kan gebruiken.”

De spannendste stoel van Nederland
Tijdens ‘BankGiro Miljonairs’ nemen verschillende kandidaten tegenover Robert ten Brink plaats. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend(in) die mogelijk het goede antwoord weet.  

Winnaars van de BankGiro Loterij
Het publiek van ‘BankGiro Miljonairs’ bestaat uit deelnemers van de BankGiro Loterij die een studioplaats hebben gewonnen.

‘BankGiro Miljonairs’ wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is tot en met 27 februari elke zaterdag om 21.30 uur bij RTL 4 te zien.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn