Amsterdam,
13
januari
2020
|
15:56
Europe/Amsterdam

Alexander uit Weesp plotsklaps miljonair dankzij prijs BankGiro Loterij

“Nu kan ik eindelijk mijn zus in Australië bezoeken”

Een droom is werkelijkheid geworden voor Alexander uit Weesp. Hij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 1 miljoen euro gewonnen. Om het nieuws nog even geheim te houden, werd Alexander eerst met een smoes uitgenodigd bij Kasteel de Haar. Daar stond Robert ten Brink, ambassadeur van de BankGiro Loterij, klaar om hem te verrassen met de cheque. 

De 45-jarige Alexander is compleet overdonderd: “Ik ben sprakeloos. Mijn zus woont al twintig jaar in Australië. Nu kan ik haar eindelijk bezoeken. Ik houd sowieso erg van reizen, dus ik denk dat ik met dit bedrag ook andere plekken ga bezoeken. Groenland staat bijvoorbeeld hoog op mijn lijstje. Verder wil ik rustig nadenken wat ik met dit geld ga doen.”

Kasteel de Haar en de BankGiro Loterij
Alexander uit Weesp werd met zijn cheque verrast bij Kasteel de Haar, één van de culturele organisaties die dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij een bijdrage ontvangt.

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen de ruim 700.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2019 ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn