Amsterdam,
02
mei
2019
|
14:54
Europe/Amsterdam

Amanda uit Doetinchem met Pokémon-verzameling te zien in Verzamelkoorts!

Ook Guido Spek met zijn verzameling te zien bij SBS6

Amanda Kelle uit Doetinchem is met haar Pokémon-verzameling te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! Kim-Lian van der Meij zocht Amanda thuis op en ging met haar in gesprek over haar drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandagavond 13 mei is de ontmoeting tussen Kim-Lian en verzamelaar Amanda te zien in een gloednieuwe aflevering Verzamelkoorts! bij SBS6.

Amanda Kelle (27) uit Doetinchem vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om maandag 13 mei haar verzameling met de rest van Nederland te delen: “Ik ben eigenlijk altijd gek geweest van knuffels en Pokémon, maar zo’n zes jaar geleden is het verzamelen echt begonnen. Ik heb rond de 500 knuffels en van Bulbasaur (red. een specifieke Pokémon) heb ik ook nog eens allerlei andere items: flippo’s, pennen, beelden. Een kamer vol! Kim-Lian kende ik nog van haar tijd bij Fox Kids. Ik was superblij toen ik hoorde dat ze bij mij langskwam!”

Verzamelkoorts!
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 13 mei is het de beurt aan Amanda Kelle uit Doetinchem en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering Guido Spek te zien met zijn platenverzameling.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn