Amsterdam,
21
oktober
2020
|
16:56
Europe/Amsterdam

Anja en Martijn uit Hardenberg verrast met 100.000 euro van BankGiro Loterij

Samenvatting

Een droom is werkelijkheid geworden voor Anja en Martijn uit Hardenberg. Zij hebben in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Om het nieuws nog even geheim te houden, werden Anja en Martijn eerst met een smoes uitgenodigd bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. Daar stond BankGiro Loterij-ambassadeur Leontine Ruiters klaar om hen te verrassen met de cheque.

Anja en Martijn zijn compleet overdonderd als zij een cheque van 100.000 euro in ontvangst mogen nemen: “We hadden deze prijs nooit verwacht! We willen graag onze aangepaste bus afbetalen. Verder willen we als het weer kan een mooie reis maken.”

Spoorwegmuseum en de BankGiro Loterij 
Anja en Martijn uit Hardenberg werden verrast met de cheque bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het Spoorwegmuseum wordt sinds 2007 gesteund door de BankGiro Loterij en ontving in 2019 een bijdrage van ruim 625.000 euro. Dankzij de steun van de BankGiro Loterij kan het Spoorwegmuseum het onderhoud van het rijdend materieel blijven uitvoeren. Daarnaast kan het museum blijven rijden met de Heimwee Express, de maandelijkse ritjes met historische treinen.

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 751.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn