Amsterdam,
14
november
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

BankGiro Loterij-lot via Tropenmuseum blijkt gouden ticket voor zussen uit Schijndel

Een grote verrassing voor France (56) uit Schijndel. Zij heeft bij de BankGiro Loterij 10.000 euro gewonnen. Nog geen maand geleden startte zij met haar deelname toen zij samen met haar zus het Tropenmuseum in Amsterdam, culturele partner van de BankGiro Loterij, bezocht. Gisteren werden France en haar zus verrast met het goede nieuws. 

France (56): “Wow, wat een geluk! Vorige maand hebben we dit lot aangeschaft toen we een bezoek brachten aan het Tropenmuseum in Amsterdam. Daarna mochten we gratis het museum in, dankzij de BankGiro Loterij VIP-KAART. En nu winnen we ook nog eens dit geweldige bedrag! Hiervan willen we heel graag per camper een reis door Amerika maken.”

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Elke werkdag gaat er 10.000 euro uit, elke zaterdag 100.000 euro en elke zondag wordt de winnaar van een auto bekendgemaakt. Daarnaast reikt de loterij iedere maand ook nog eens 1 miljoen euro uit. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2017 66,9 miljoen euro verdelen onder 66 culturele instellingen.

Tropenmuseum en de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de lotprijs van de deelnemers gaat naar verschillende culturele partners, zoals het Tropenmuseum in Amsterdam. Deze organisatie ontvangt sinds 2006 een jaarlijkse schenking van de BankGiro Loterij. In 2014 fuseerden het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden, het Tropenmuseum in Amsterdam en het Afrika Museum in Berg en Dal tot een organisatie: het Nationaal Museum van Wereldculturen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn