Amsterdam,
05
februari
2020
|
19:43
Europe/Amsterdam

BankGiro Loterij schenkt ruim 6 ton aan cultuur in Limburg

Museum Van Bommel Van Dam ontvangt 300.000 euro voor inrichting nieuwe locatie

Groot feest voor musea in Limburg! Zij ontvangen ieder een schenking van de BankGiro Loterij. Dat maakte de cultuurloterij van Nederland vandaag bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Museum Van Bommel Van Dam ontvangt 300.00 euro. Het Bonnefantenmuseum krijgt als vaste partner van de BankGiro Loterij een bedrag van ruim 240.000 euro.

Paulo Martina, directeur van Museum Van Bommel Van Dam werd vandaag tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij verrast met een bijdrage van 300.000 euro. Met deze bijdrage kan het museum de inrichtingswensen realiseren voor het oude hoofdpostkantoor in de Venlose binnenstad, de nieuwe locatie van het museum. Het museum heropent in 2021.

Culturele partners in Limburg
Naast Museum Van Bommel Van Dam ontvangt het Bonnefantenmuseum een bijdrage van ruim 240.000 euro. Dit bedrag bestaat uit de vaste jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro en een bijdrage van 40.000 euro, dat via de BankGiro Loterij bij elkaar is gespeeld door liefhebbers van het museum. Met de helft van elk door hen gekocht lot kozen zij er specifiek voor het Bonnefantenmuseum te steunen.

Recordbedrag naar culturele sector 
Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar een recordbedrag van 84,3 miljoen euro naar cultuur in Nederland. Het bedrag wordt onder 77 culturele organisaties in heel Nederland verdeeld. De BankGiro Loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn