Amsterdam,
30
januari
2020
|
13:44
Europe/Amsterdam

BankGiro Loterij schenkt ruim vier ton aan nieuw museum OYFO Kunst en Techniek in Hengelo

Een bijzondere verrassing voor OYFO Kunst en Techniek! BankGiro Loterij-ambassadeur Robert ten Brink verraste het museum vandaag met een eenmalige schenking van 418.000 euro. Dankzij deze bijdrage kan OYFO Kunst en Techniek, dat voorheen Techniekmuseum HEIM was, de inrichting van het museum op het gewenste niveau uitvoeren, zodat zij dit jaar kan worden heropend.

Lous Kerkhof, directeur bij OYFO Kunst en Techniek nam de cheque namens het museum in ontvangst. Zij reageert enthousiast: “Wauw! Ik ben niet vaak stil, maar nu wel even. Dankzij dit bedrag kunnen we echt realiseren wat we willen. Volgend jaar openen we deze bruisende plek, geweldig!”

Over OYFO Kunst en Techniek
Wat voorheen het Techniekmuseum HEIM was, wordt in 2020 heropend als een technisch-wetenschappelijk museum met oog voor de toekomst: OYFO. Omdat het museum is gefuseerd met de lokale muziekschool en het centrum voor kunsteducatie, zal er worden geëxperimenteerd met cross-overs tussen kunst en techniek. Het museum vertelt op speelse en toegankelijke wijze het verhaal van het monumentale Hazemeijer-complex, waarin het museum is gevestigd. Ook leert de bezoeker er over de industriële revolutie, maakt hij kennis met industriestad Hengelo en zoomt het museum in op technologische ontwikkelingen. Een museum voor het hele gezin dus.

Recordbedrag naar culturele sector
Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar opnieuw een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. De schenking aan OYFO Kunst en Techniek vond plaats in aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij, dat op 5 februari plaatsvindt in Naturalis in Leiden. Tijdens deze bijeenkomst onthult de Loterij traditiegetrouw welk totaalbedrag zij in 2020 aan vele musea en andere culturele organisaties kan schenken en hoe zij dit bedrag verdeelt. Mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor iedereen.

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland  
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Minimaal 40 procent van de opbrengst schenkt de Loterij direct aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen ruim 700.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met minimaal 40 procent van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van bioscopen tot concerten en van kastelen tot musea.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn