Amsterdam,
16
maart
2021
|
11:02
Europe/Amsterdam

BankGiro Loterij steunt Fries Museum met 400.642 euro

Samenvatting

Goed nieuws voor het Fries Museum in Leeuwarden. Het museum, dat al sinds 2008 vaste culturele partner van de BankGiro Loterij is, krijgt een schenking van 400.642 euro. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij ontvangt de culturele sector in Nederland dit jaar bijna 83,5 miljoen euro. 

Dorine Manson, managing director BankGiro Loterij: “Het Fries Museum is al sinds 2008 aan de BankGiro Loterij verbonden en ontvangt jaarlijks een bijdrage. Het brengt de kunst, cultuur en de geschiedenis van Friesland tot leven. Hopelijk kan het museum de deuren spoedig weer openen zodat het publiek hiervan kan genieten. Mooi dat wij hen, zeker in deze tijd, dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij ook dit jaar weer kunnen steunen met een bijdrage van 400.642 euro.”

Kickstart Cultuurfonds
Dit jaar ontvangen 63 culturele organisaties een bijdrage waaronder het Fries Museum. Ook aan het Kickstart Cultuurfonds draagt de BankGiro Loterij weer bij. Dit landelijke fonds werd afgelopen zomer opgericht op initiatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds en de VandenEnde Foundation, samen met nog enkele private cultuurfondsen en het ministerie van OCW. Het fonds biedt snel financiële ondersteuning aan culturele instellingen om zich aan te passen aan de coronamaatregelen en op een veilige manier publiek te ontvangen. Producenten, muziekpodia, musea en theaters kunnen aanvragen indienen voor ondersteuning van corona-gerelateerde kosten. Criteria zijn te vinden op www.kickstartcultuurfonds.nl. In totaal verdeelt het fonds dit jaar 20 miljoen euro, naast de 16 miljoen euro die afgelopen jaar is besteed.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn