Amsterdam,
16
april
2018
|
17:49
Europe/Amsterdam

Bernard uit Bolsward exposeert zijn verzameling fluiten in Spoorwegmuseum

Bernard uit Bolsward mag op 21 en 22 april zijn verzameling fluiten exposeren in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Bernard zijn verzameling was eerder te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts!. Als slotstuk van dit seizoen, organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met SBS6, de BankGiro Loterij en Talpa, een feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’. Een deel van het museum staat dit weekend in het teken van Nederland Verzamelland. Kim-Lian van der Meij verricht op zaterdagochtend 21 april de aftrap.

In het tweede seizoen van het succesvolle SBS6-programma Verzamelkoorts!, konden kijkers na elke aflevering online stemmen op wat zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling vonden. Per aflevering zijn er twee winnaars die de unieke kans krijgen om hun verzameling tentoon te stellen in het weekend van 21 en 22 april, tijdens de feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’ in het Spoorwegmuseum.

Bernard is eigenaar van de grootste privécollectie fluiten ter wereld en kijkt ernaar uit: “Ik vind het heel leuk! Ik heb een collectie van bijna 1.500 fluiten en ik kan ze allemaal bespelen. Ik neem ongeveer 150 fluiten mee naar het Spoorwegmuseum. De eerste fluit kreeg ik in 1950, dus ik verzamel al ruim 68 jaar.”

Breed scala aan verzamelingen te zien
Het Spoorwegmuseum maakt van het weekend een Parade met lekker eten en drinken en een podiumprogramma. Naast de fluitenverzameling van Bernard zijn er ook andere verzamelingen te zien, zoals Star Wars en Star Track spullen, zeepjes, Japanse media en luchtruimuniformen.

De ‘Verzamelkoorts Parade’ wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn