Amsterdam,
12
februari
2019
|
17:39
Europe/Amsterdam

Bijna 800.000 euro voor Noord-Brabantse musea

Recordbedrag van 79,4 miljoen euro voor culturele sector

Feest voor twee Noord-Brabantse culturele instellingen. Het Van Abbemuseum in Eindhoven en het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch ontvangen allebei een schenking van de BankGiro Loterij. Dat maakte de loterij voor cultuur in Nederland dinsdag 12 februari bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij.  

Omdat het Van Abbemuseum en het Noordbrabants Museum cultureel partner van de BankGiro Loterij zijn, ontvangen zij jaarlijks een vaste bijdrage. Het Van Abbemuseum kan rekenen op 231.597 euro. Dit bedrag bestaat uit de jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro én een bedrag van 31.597 euro. Dit laatste bedrag hebben fans van het museum het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekochte lot kozen zij er specifiek voor het Van Abbemuseum te steunen.

Het Noordbrabants Museum ontvangt 558.050 euro, waarvan de vaste bijdrage 300.000 euro is en 258.050 euro bij elkaar is gebracht door liefhebbers van het museum die bij de BankGiro Loterij speciaal voor dit museum meespelen.
 

Financiële injectie voor culturele sector 
In totaal kan de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties door heel Nederland. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen euro meer dan vorig jaar. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn