Amsterdam,
16
maart
2021
|
11:16
Europe/Amsterdam

Bonnefanten in Maastricht ontvangt ruim 226.454 euro van BankGiro Loterij

Samenvatting

De BankGiro Loterij geeft het Limburgse Bonnefanten belangrijke financiële steun in, ook voor het museum, moeilijke tijd. Het museum ontvangt een bijdrage van 226.454 euro van de cultuurloterij. In totaal wordt er dit jaar bijna 83,5 miljoen euro verdeeld over de culturele sector in Nederland. 

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar bijna 83,5 miljoen euro naar cultuur in Nederland. Het bedrag wordt verdeeld onder culturele organisaties verspreid door het hele land. Bonnefanten ontvangt sinds 2006 jaarlijks een bijdrage. De BankGiro Loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen. Hopelijk kunnen musea spoedig open voor publiek zodat we ons weer kunnen verwonderen en genieten van al het moois dat cultureel Nederland te bieden heeft, zowel in Maastricht als in de rest van het land”, aldus Dorine Manson, managing director van de BankGiro Loterij.

Kickstart Cultuurfonds
Dit jaar ontvangen 63 culturele organisaties een bijdrage waaronder het Bonnefanten. Ook in het Kickstart Cultuurfonds investeert de BankGiro Loterij weer flink. Dit landelijke fonds werd afgelopen zomer opgericht op initiatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds en de VandenEnde Foundation, samen met nog enkele private cultuurfondsen en het ministerie van OCW. Het fonds biedt snel financiële ondersteuning aan culturele instellingen om zich aan te passen aan de coronamaatregelen en op een veilige manier publiek te ontvangen. Producenten, muziekpodia, musea en theaters kunnen aanvragen indienen voor ondersteuning van corona-gerelateerde kosten. Criteria zijn te vinden op www.kickstartcultuurfonds.nl. In totaal verdeelt het fonds dit jaar 20 miljoen euro, naast de 16 miljoen euro die afgelopen jaar is besteed.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn