Amsterdam,
20
februari
2018
|
18:13
Europe/Amsterdam

Continium discovery center in Kerkrade krijgt 500.000 euro van BankGiro Loterij

Ook Bonnefantenmuseum ontvangt bijdrage van cultuurloterij

Een grote verrassing voor het Continium discovery center in Kerkrade. Het museum kreeg dinsdag 500.000 euro tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij in Singer Laren. Dit bedrag gaat Continium gebruiken om de ‘ExploreZone’ van het museum te vernieuwen. Ook het Bonnefantenmuseum in Maastricht kreeg de jaarlijkse donatie van de BankGiro Loterij.

 

Directeur Hans Gubbels is ontzettend blij met het bedrag voor zijn museum: “De laatste tien jaar hebben we zeker 1,2 miljoen mensen mogen verwelkomen in ons museum. De ‘ExploreZone’ is daardoor aan vervanging toe. Met dit bedrag van een half miljoen euro is daar een goed begin mee te maken. Dit kan bijna niet mooier: in één maand Vastelaovend en deze verrassing. We blijven maar feesten in het zuiden!”

In Continium discovery center draait het om het ontdekken van de wereld van wetenschap en techniek. De vaste expositie ‘ExploreZone’ laat zien hoe wetenschap en techniek ons dagelijks leven beïnvloeden, zowel in het verleden, heden als in de toekomst. Bezoekers ontdekken en ervaren in verschillende ‘doe-stations’ zelf hoe wetenschappelijke principes werken. De ‘Zone’ is na tien jaar aan vernieuwing toe. Daar is de bijdrage van de BankGiro Loterij voor bedoeld. De opening van de nieuwe ‘ExploreZone’ is voorzien in juli 2019.

Ook schenking Bonnefantenmuseum
Naast de eenmalige schenking aan Continium, kreeg ook het Bonnefantenmuseum de jaarlijkse vaste partnerbijdrage van 200.000 euro. Dit jaar komt hier 11.129 euro bij omdat liefhebbers van het museum dit via de BankGiro Loterij bij elkaar speelden. Zij gaven bij hun deelname aan dat de helft van hun inleg voor het Bonnefantenmuseum bestemd is.

Bijdrage aan culturele sector groeit met 8 miljoen meer naar 74,8 miljoen euro
In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 74,8 miljoen euro schenken aan 78 musea en andere culturele instellingen in heel Nederland. Dat is bijna 8 miljoen euro meer dan vorig jaar. Deze bijdrage, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat direct naar het behoud van cultuur en cultureel erfgoed in Nederland.Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn