Amsterdam,
09
mei
2019
|
16:55
Europe/Amsterdam

Daniel uit Soest met verzameling Jan van Haasteren-puzzels te zien in Verzamelkoorts!

Ook radio-dj Michiel Veenstra met zijn verzameling te zien bij SBS6

Daniel Noorman uit Soest is met zijn verzameling Jan van Haasteren-puzzels te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! Kim-Lian van der Meij zocht Daniel en zijn opa op en ging met hen in gesprek over de drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandagavond 20 mei is de ontmoeting tussen Kim-Lian, verzamelaar Daniel en zijn opa te zien in een gloednieuwe aflevering Verzamelkoorts! bij SBS6.

Daniel Noorman (19) uit Soest vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om 20 mei zijn verzameling met de rest van Nederland te delen: “Het verzamelen is ooit begonnen toen mijn opa op zoek ging naar een hobby. Hij heeft toen een puzzel van mij geleend en vlak daarna ben ik op zoek gegaan naar meer puzzels. Het werd een sport om er steeds meer bij elkaar te verzamelen. In drie jaar tijd heb ik 430 dozen bij elkaar gespaard! De Jan van Haasteren-puzzels zijn zo bijzonder omdat op ieder stukje puzzel wel iets gebeurt. Bijna wekelijks ga ik bij mijn opa langs. Dan eten we wat met elkaar, puzzelen we wat en tijdens het puzzelen praten we veel met elkaar, maar soms ook helemaal niet. Het is een hele ontspannen bezigheid!”

Verzamelkoorts!
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 20 mei is het de beurt aan Daniel Noorman uit Soest en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering radio-dj Michiel Veenstra te zien met zijn Disney-verzameling.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn