Amsterdam,
21
januari
2020
|
15:23
Europe/Amsterdam

De Fraeylemaborg in Slochteren ontvangt 250.000 euro van BankGiro Loterij

Financiële steun vormt sluitstuk voor restauratie- en verduurzamingsproject

Een bijzondere verrassing voor Museum Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. Namens de BankGiro Loterij verraste ambassadeur Leontine Borsato de Groninger borg met een eenmalige schenking van 250.000 euro. Hiermee kan de Fraeylemaborg een grootschalig restauratie- en verduurzamingsproject, waarbij alle gebouwen aardbevingsbestendig worden gemaakt, realiseren.

Marjon Edzes, de directeur van de Groninger borg, nam de cheque vandaag in ontvangst. Ze reageert enthousiast: "Wauw, dit maakt ons heel blij. Echt top: nu is het helemaal gefinancierd. Het dak gaat van de borg en wordt geïsoleerd, ook komt er isolatieglas rondom en de oranjerie wordt aangepakt. Er moet nog heel veel gebeuren!" 

Recordbedrag naar culturele sector
Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar opnieuw een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. De schenking aan de Fraeylemaborg vond plaats in aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij, dat op 5 februari plaatsvindt in Naturalis in Leiden. Tijdens deze bijeenkomst onthult de Loterij traditiegetrouw welk totaalbedrag zij in 2020 aan vele musea en andere culturele organisaties kan schenken en hoe zij dit bedrag verdeelt. Mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor iedereen. 

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland  
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Minimaal 40 procent van de opbrengst schenkt de Loterij direct aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen ruim 700.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met minimaal 40 procent van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van bioscopen tot concerten en van kastelen tot musea.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn