Amsterdam,
05
oktober
2018
|
14:43
Europe/Amsterdam

Dick en Ingrid uit Zaandam verrast met 1 miljoen euro van BankGiro Loterij

Een droom is werkelijkheid geworden voor Dick en Ingrid uit Zaandam. Zij hebben in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 1 miljoen euro gewonnen. Om het nieuws nog even geheim te houden, werden Dick en Ingrid eerst uitgenodigd bij het Frans Hals Museum in Haarlem. Daar stond Robert ten Brink, ambassadeur van de BankGiro Loterij, klaar om hen te verrassen met de cheque.

Dick (67) is compleet overdonderd: “Wat is dit geweldig! Wat we er precies mee gaan doen, weten we nog niet. We gaan in ieder geval mooie reizen maken!”

Frans Hals Museum en de BankGiro Loterij 
Het Frans Hals Museum is het museum voor moderne en hedendaagse kunst in Haarlem. Het museum ontvangt sinds 2008 een jaarlijkse bijdrage van de BankGiro Loterij voor het in stand houden en het toegankelijk maken van de collectie.

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2018 ruim 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn