Amsterdam,
23
maart
2020
|
09:44
Europe/Amsterdam

Eltjo uit Harkstede won 16.000 euro in ‘BankGiro Miljonairs’

Winnaar blikt terug

Zaterdagavond was in ‘BankGiro Miljonairs’ te zien hoe Eltjo uit Harkstede plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. Eltjo speelde in de vijfde aflevering van dit seizoen 16.000 euro bij elkaar.

Eerder opgenomen
De afleveringen van BankGiro Miljonairs zijn eerder opgenomen en worden niet live uitgezonden. De BankGiro Loterij volgt de voorschriften rond het Coronavirus en heeft de fysieke uitreikingen van komende tijd geannuleerd. Deelnemers maken uiteraard wel nog steeds kans op prijzen en worden hiervan per brief op de hoogte gesteld.

De 51-jarige Eltjo blikt terug: “Het was dat mijn vriendin zei ‘dat is leuk om mee te maken, we gaan gewoon’, anders was ik nooit naar de opnames gegaan. Nu ben ik haar wel dankbaar, want het ging eigenlijk heel goed. Door alle adrenaline en spanning ging het spel heel snel. Ik wilde eigenlijk bij de 8.000 euro al stoppen omdat mijn hulplijn het antwoord niet zeker wist. Gelukkig heb ik toch een gokje gewaagd. Dit is het hoogste bedrag dat ik ooit gewonnen heb! Met het geld heb ik een deel van de hypotheek afgelost en gaan we -als de omstandigheden verbeteren- vast leuke dingen doen!”

De spannendste stoel van Nederland
Tijdens ‘BankGiro Miljonairs’ nemen verschillende kandidaten tegenover Robert ten Brink plaats op de spannendste stoel van Nederland. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend(in) die mogelijk het goede antwoord weet. 

Winnaars van de BankGiro Loterij
Het publiek van ‘BankGiro Miljonairs’ bestaat uit deelnemers van de BankGiro Loterij die een studioplaats hebben gewonnen. Ook is er iedere aflevering een prijsuitreiking met Jamai Loman te zien.

‘BankGiro Miljonairs’ wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is tot en met 4 april elke zaterdag om 22.00 uur bij RTL 4 te zien.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn