Amsterdam,
16
april
2018
|
17:30
Europe/Amsterdam

Elvera uit Valkenswaard exposeert haar verzameling zeepjes in Spoorwegmuseum

Elvera uit Valkenswaard mag op 21 en 22 april haar zeepjes verzameling exposeren in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Elvera haar verzameling was eerder te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts!. Als slotstuk van dit seizoen, organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met SBS6, de BankGiro Loterij en Talpa, een feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’. Een deel van het museum staat dit weekend in het teken van Nederland Verzamelland. Kim-Lian van der Meij verricht op zaterdagochtend 21 april de aftrap.

 

In het tweede seizoen van het succesvolle SBS6-programma Verzamelkoorts!, konden kijkers na elke aflevering online stemmen op wat zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling vonden. Per aflevering zijn er twee winnaars die de unieke kans krijgen om hun verzameling tentoon te stellen in het weekend van 21 en 22 april, tijdens de feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’ in het Spoorwegmuseum.

Elvera verzamelt al 40 jaar zeepjes en kijkt erg uit naar het exposeren: “Ja, ik heb er ontzettend veel zin in! Ik ben volop bezig met de voorbereidingen. Ik heb meer dan 30.000 zeepjes, die kan ik natuurlijk niet allemaal meenemen.”

Breed scala aan verzamelingen te zien
Het Spoorwegmuseum maakt van het weekend een Parade met lekker eten en drinken en een podiumprogramma. Naast de zeepjes verzameling van Elvera zijn er ook andere verzamelingen te zien, zoals Japanse media, spullen van Star Trek, fluiten en luchtruimuniformen.

De ‘Verzamelkoorts Parade’ wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn