Amsterdam,
25
april
2019
|
18:00
Europe/Amsterdam

Erik uit Emmen met verzameling Tweede Wereldoorlog-materiaal te zien in Verzamelkoorts!

Ook Victoria Koblenko met haar verzameling te zien bij SBS6

Erik Zwiggelaar uit Emmen is met zijn verzameling Tweede Wereldoorlog-materiaal te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! Kim-Lian van der Meij zocht Erik thuis op en ging met hem in gesprek over zijn drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandagavond 6 mei is de ontmoeting tussen Kim-Lian en verzamelaar Erik te zien in een gloednieuwe aflevering Verzamelkoorts! bij SBS6.

Erik Zwiggelaar (50) uit Emmen vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om maandag 6 mei zijn verzameling met de rest van Nederland te delen: “Een aantal jaar geleden ben ik samen met mijn vrouw verhuisd naar een woning met bedrijfsruimte. Deze ruimte heb ik omgebouwd en in maart 2015 heb ik daar mijn eigen museum geopend met allerlei voorwerpen die iets te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog: het gaat van helmen tot foto’s, kalenders, geweren, noem maar op!”

Verzamelkoorts!
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 6 mei is het de beurt aan Erik Zwiggelaar uit Emmen en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering Victoria Koblenko te zien met haar verzameling schoenen.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is vanaf maandag 29 april tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn