Amsterdam,
20
mei
2018
|
21:34
Europe/Amsterdam

Esther en Stanley uit Duiven winnen 30.300 euro in ‘BankGiro Loterij The Wall’

Esther en haar man Stanley uit Duiven zijn de gelukkige winnaars van 30.300 euro in ‘BankGiro Loterij The Wall’ dat vanavond te zien was bij SBS6. In deze zenuwslopende spelshow proberen koppels met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en heel veel geluk geldbedragen te winnen die kunnen oplopen tot miljoenen euro’s. Esther en Stanley speelden voor het Ronald McDonald Kinderfonds en de aankoop van een nieuw huis.

Esther (49), werkzaam als verkoopster en Stanley (50), vertegenwoordiger in onderkleding, doneren een deel van het bedrag aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Ook zouden ze graag willen verhuizen naar een huis met een stuk grond eromheen.

Esther: “Onze zoon Tristan (17) is 10 weken te vroeg geboren. Dit was een zware en emotionele periode waar we nog vaak aan terugdenken. We weten daarom dat het op dat soort momenten belangrijk is om bij je kind te kunnen zijn en familie om je heen te hebben. Zo fijn dat we dankzij onze deelname nu iets terug kunnen doen.”

Esther speelde maar liefst 305.389 euro bij elkaar tijdens het spel. Omdat Stanley het contract ter waarde van 30.300 euro tekende, ging het stel met dat bedrag naar huis.

Twaalf meter hoge muur bepaalt geldprijs
In ‘BankGiro Loterij The Wall’ strijden kandidaten om zoveel mogelijk geld. In de eerste ronde beantwoordt het koppel vijf vragen. Na het stellen van de vraag vallen drie witte ballen langs de twaalf meter hoge muur omlaag. Beantwoordt het kandidatenkoppel de vraag correct voor de ballen in de geldbedragen onderaan de muur zijn gevallen, komen de bedragen bij het prijzengeld op. Maar zijn ze te laat of is het antwoord fout, dan wordt het bedrag in mindering gebracht. Vanaf de tweede ronde gaat het koppel gescheiden verder. Terwijl de ene kandidaat in de studio de algemene kennis van zijn partner probeert in te schatten, beantwoordt de andere kandidaat in een aparte ruimte vragen. Na de laatste ronde komt deze kandidaat voor een enorm dilemma te staan. Kiest de kandidaat voor zekerheid door het contract met een gegarandeerd geldbedrag te tekenen of kiest de kandidaat voor het bedrag dat zijn/haar partner op The Wall bij elkaar heeft gespeeld?

‘BankGiro Loterij The Wall’ is tot en met zondagavond 27 mei wekelijks te zien om 20.30 uur bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn