Amsterdam,
18
februari
2021
|
11:48
Europe/Amsterdam

Exclusief inkijkje in het leven van vier rocklegendes

Groninger Museum brengt The Rolling Stones – Unzipped naar de huiskamer

Samenvatting

Na een spectaculaire opening van de eerste internationale tentoonstelling ooit over The Rolling Stones, door niemand minder dan Mick Jagger, moest het Groninger Museum zijn deuren al snel sluiten. Sindsdien staan de fans van de wereldberoemde rockband te popelen om de honderden objecten uit het persoonlijke archief van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood van dichtbij te zien. Door de nu geldende overheidsmaatregelen is een bezoek aan het museum nog altijd niet mogelijk. Daarom brengt directeur van het Groninger Museum Andreas Blühm de tentoonstelling vrijdag, in samenwerking met de BankGiro Loterij, via een online rondleiding naar de huiskamer.

De expositie in het Groninger museum toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de Stones. Niet alleen instrumenten en stage designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

Directeur Andreas Blühm: “Het is ontzettend jammer dat de tentoonstelling nu niet te bezoeken is, maar we hopen iedereen hiermee toch een leuke avond te bezorgen. Ik neem de bezoekers even mee de tentoonstelling in en toon mijn persoonlijke highlights. Het is mooi dat we dit mede dankzij de Bankgiro Loterij mogelijk kunnen maken. Binnenkort bieden we trouwens nog meer interessante online belevenissen aan rond de tentoonstelling Unzipped, zoals bijvoorbeeld een 360 graden tour, houd daarvoor onze website en social media in de gaten.” 

Loterij helpt cultuur toegankelijk te houden
De BankGiro Loterij steunt sinds 1961 organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Dit doet de loterij vanuit de overtuiging dat cultuur kwetsbaar is en bescherming verdient. Dankzij de deelnemers kan de loterij jaarlijks een financiele bijdrage doen. Afgelopen jaar ging er 84,3 miljoen euro naar 77 culturele organisaties. “De BankGiro Loterij draagt kunst en cultuur een warm hart toe. Daarom hebben wij het Groninger Museum gevraagd samen met ons dit initiatief te starten, zodat het publiek ook tijdens deze bijzondere tijd kan genieten van deze unieke tentoonstelling bij het Groninger Museum” zegt Daan Peters, managing director BankGiro Loterij.

Groninger Museum verlengt tentoonstelling een maand
De tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped wordt met een maand verlengd tot en met 28 maart 2021. De expositie zou oorspronkelijk tot en met 28 februari te zien zijn in het Groninger Museum. Nu het museum langer gesloten blijft vanwege de maatregelen rond het coronavirus, is besloten de tentoonstelling te verlengen zodat straks hopelijk zo veel mogelijk mensen alsnog de kans krijgen om te komen kijken. Zodra bekend is wanneer het museum weer open mag, volgt er meer informatie over de start van de ticketverkoop op www.groningermuseum.nl.

Online rondleiding voor iedereen toegankelijk
De online rondleiding start vrijdag om 19.30 uur en is gratis te volgen via www.bankgiroloterij.nl/unzipped.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn