Amsterdam,
13
december
2018
|
11:57
Europe/Amsterdam

Fotografietalenten exposeren instagramfoto’s in Nederlands Fotomuseum

Van 14 december tot en met 14 januari zijn de culturele foto’s van zeven fotografietalenten te zien in de centrale foyer van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Eerder dit jaar waren de foto’s, die gemaakt zijn in verschillende musea in Nederland, al te zien op het Instagramkanaal van de BankGiro Loterij.

Zeven Instagrammende fotografietalenten bezochten in 2018 tientallen bijzondere en fotogenieke Nederlandse musea. Van maart t/m december werden meer dan 100 uiteenlopende foto’s van kunstwerken, installaties, objecten, museumbezoekers en fraai exterieur én interieur met #doordelensvan gedeeld op het Instagramkanaal van de BankGiro Loterij. Een selectie van deze foto’s komen een maand te hangen in de centrale foyer van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De BankGiro Loterij wil met het plaatsen van deze foto’s zowel een podium bieden aan fotografietalent als onder een breed publiek laten zien hoe mooi cultuur is en hoe mooi musea zijn.

Nederlands Fotomuseum en de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Dankzij de deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2018 een bedrag van ruim 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties. Een van de culturele partners is het Nederlands Fotomuseum. Sinds 2007 ontvangt dit museum jaarlijks een bijdrage van de BankGiro Loterij. Dankzij deze bijdrage is het voor hen mogelijk om tentoonstellingen te maken en om werk aan te kopen van toonaangevende fotografen waarmee ze de collectie van het museum kunnen verrijken.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn