Amsterdam,
07
december
2018
|
12:37
Europe/Amsterdam

Foto’s Andy Hendrata en Ngoc Chau uit Den Bosch te zien in het Nederlands Fotomuseum

Andy Hendrata (39) en Ngoc Chau (39) uit Den Bosch exposeren hun foto’s in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Van 14 december tot en met 14 januari zijn de foto’s van Andy (@andyhendrata) en Ngoc (@nappyc) te zien in de centrale foyer. Eerder dit jaar waren de foto’s, die gemaakt zijn in verschillende musea in Nederland, al te zien op het Instagramkanaal van de BankGiro Loterij.

Met #doordelensvan zijn in het afgelopen jaar de foto’s van zeven fotografen gepost op het Instagramkanaal van de BankGiro Loterij. Een selectie van deze foto’s komen een maand te hangen in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De BankGiro Loterij wil met het plaatsen van deze foto’s zowel een podium bieden aan fotografietalent als onder een breed publiek laten zien hoe mooi cultuur is en hoe mooi musea zijn.

Andy Hendrata: “Fotografie is mijn passie en hobby sinds ik student was. Tijdens mijn vrije tijd, vind ik het leuk om mooie gebouwen en musea te bezoeken. Ik vind mijn inspiratie in lijnen, vormen en symmetrie. Architectuur en musea hebben zeker grote invloed op mijn fotografiestijl en ik houd ervan om de relatie tussen mensen, kunst en architectuur in een foto vast te leggen. Het is een eer om mijn foto's in het Nederlands Fotomuseum te zien en ik ben blij dat ik dit mag meemaken."

Ngoc Chau: “Fotografie is voor mij een bron van energie waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Ik fotografeer al ruim vier jaar en doe dit voornamelijk naast mijn fulltime baan. Het is heel bijzonder en geweldig om mijn foto’s in het Nederlands Fotomuseum te mogen tentoonstellen. Mijn foto’s zijn voornamelijk te zien op mijn Instagramaccount en op mijn website www.justnaphere.com.”

Nederlands Fotomuseum en de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Dankzij de deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2018 een bedrag van ruim 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties. Een van de culturele partners is het Nederlands Fotomuseum. Sinds 2007 ontvangt dit museum jaarlijks een bijdrage van de BankGiro Loterij. Dankzij deze bijdrage is het voor hen mogelijk om tentoonstellingen te maken en om werk aan te kopen van toonaangevende fotografen waarmee ze de collectie van het museum kunnen verrijken.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn