Amsterdam,
07
december
2018
|
12:43
Europe/Amsterdam

Foto’s Jann Maätita uit Amstelveen te zien in het Nederlands Fotomuseum

Jann Maätita (58) uit Amstelveen, exposeert zijn foto’s in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Van 14 december tot en met 14 januari zijn de foto’s van Jann Maätita te zien in de centrale foyer. Eerder dit jaar waren de foto’s, die gemaakt zijn in verschillende musea in Nederland, al te zien op het Instagramkanaal van de BankGiro Loterij. 

Met #doordelensvan zijn in het afgelopen jaar de foto’s van zeven fotografen gepost op het Instagramkanaal van de BankGiro Loterij. Een selectie van deze foto’s komen een maand te hangen in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De BankGiro Loterij wil met het plaatsen van deze foto’s zowel een podium bieden aan fotografietalent als onder een breed publiek laten zien hoe mooi cultuur is en hoe mooi musea zijn.

Jann Maätita: “Het is zo ontzettend inspirerend om als Instagrammer (@senns_less red.) én fotografie als hobby, met je foto’s in het Nederlands Fotomuseum te hangen.”

Nederlands Fotomuseum en de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Dankzij de deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2018 een bedrag van ruim 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties. Een van de culturele partners is het Nederlands Fotomuseum. Sinds 2007 ontvangt dit museum jaarlijks een bijdrage van de BankGiro Loterij. Dankzij deze bijdrage is het voor hen mogelijk om tentoonstellingen te maken en om werk aan te kopen van toonaangevende fotografen waarmee ze de collectie van het museum kunnen verrijken.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn