Amsterdam,
07
december
2018
|
12:47
Europe/Amsterdam

Foto’s Kim van Aalderen uit Amsterdam-West te zien in het Nederlands Fotomuseum

Kim van Aalderen (27) uit Amsterdam-West exposeert haar foto’s in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Van 14 december tot en met 14 januari zijn de foto’s van Kim te zien in de centrale foyer. Eerder dit jaar waren de foto’s, die gemaakt zijn in verschillende musea in Nederland, al te zien op het Instagramkanaal van de BankGiro Loterij.

Met #doordelensvan zijn in het afgelopen jaar de foto’s van zeven fotografen gepost op het Instagramkanaal van de BankGiro Loterij. Een selectie van deze foto’s komen een maand te hangen in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De BankGiro Loterij wil met het plaatsen van deze foto’s zowel een podium bieden aan fotografietalent als onder een breed publiek laten zien hoe mooi cultuur is en hoe mooi musea zijn.

Kim: “Als mode- en autonome fotograaf (@kimvanaalderen red.) kom ik op veel verschillende locaties. Voor mijn laatste vrije werk ben ik afgereisd naar Libanon, waar ik een serie ‘ingrepen’ in landschappen heb gemaakt. Hierbij ontkom je niet aan de grafische lijnen en felle kleurcontrasten. Daarnaast fotografeer ik ook voor opdrachtgevers, waaronder de BankGiro Loterij. Met deze samenwerkingen zijn veel dingen mogelijk, zoals een expositie in het Nederlands Fotomuseum. Een droom die uitkomt.”

Nederlands Fotomuseum en de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Dankzij de deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2018 een bedrag van ruim 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties. Een van de culturele partners is het Nederlands Fotomuseum. Sinds 2007 ontvangt dit museum jaarlijks een bijdrage van de BankGiro Loterij. Dankzij deze bijdrage is het voor hen mogelijk om tentoonstellingen te maken en om werk aan te kopen van toonaangevende fotografen waarmee ze de collectie van het museum kunnen verrijken.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn