Amsterdam,
05
februari
2020
|
17:20
Europe/Amsterdam

Fries Museum ontvangt schenking van BankGiro Loterij

Feest voor het Fries Museum in Leeuwarden. Het museum ontving woensdag 5 februari tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij een cheque van 325.000 euro. Op het Goed Geld Gala maakte de loterij bekend dat zij dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij een recordopbrengst van 84,3 euro kan verdelen onder 77 culturele organisaties. Het Fries Museum is daar een van. 

Het Fries Museum ontvangt een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro omdat zij een vaste culturele partner is van de BankGiro Loterij. Dit jaar komt hier 125.000 euro bij, omdat liefhebbers van het museum dit bedrag het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar hebben gespeeld. Met de helft van de opbrengst van ieder elk door hen gekochte lot kozen zij er specifiek voor het Fries Museum te steunen.  

Recordbedrag naar culturele sector 
Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar een recordbedrag van 84,3 miljoen euro naar cultuur in Nederland. Het bedrag wordt onder 77 culturele organisaties in heel Nederland verdeeld. De BankGiro Loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn