Amsterdam,
16
april
2018
|
17:26
Europe/Amsterdam

Gert-Jan uit Standdaarbuiten exposeert zijn verzameling piratenmuziek in Spoorwegmuseum

Gert-Jan uit Standdaarbuiten mag op 21 en 22 april zijn verzameling piratenmuziek exposeren in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Gert-Jan zijn verzameling was eerder te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts!. Als slotstuk van dit seizoen, organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met SBS6, de BankGiro Loterij en Talpa, een feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’. Een deel van het museum staat dit weekend in het teken van Nederland Verzamelland. Kim-Lian van der Meij verricht op zaterdagochtend 21 april de aftrap. 

 

In het tweede seizoen van het succesvolle SBS6-programma Verzamelkoorts!, konden kijkers na elke aflevering online stemmen op wat zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling vonden. Per aflevering zijn er twee winnaars die de unieke kans krijgen om hun verzameling tentoon te stellen in het weekend van 21 en 22 april, tijdens de feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’ in het Spoorwegmuseum.

Gert-Jan: “Ik ben super trots! Ik heb een groot deel van mijn vader geërfd en daarna zelf de verzameling uitgebreid. Ik ben er echt mee opgegroeid. Als respect voor mijn vader heb ik mij opgegeven voor Verzamelkoorts!. Ik ben heel blij dat ik deze collectie nu mag tentoonstellen.”

Breed scala aan verzamelingen te zien
Het Spoorwegmuseum maakt van het weekend een Parade met lekker eten en drinken en een podiumprogramma. Naast de piratenmuziek van Gert-Jan zijn er ook andere verzamelingen te zien, zoals Star Wars en Star Track spullen, zeepjes, fluiten en luchtruimuniformen. 
De ‘Verzamelkoorts Parade’ wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn