Amsterdam,
12
februari
2019
|
17:37
Europe/Amsterdam

Groninger museum ontvangt schenking van BankGiro Loterij

Recordbedrag van 79,4 miljoen euro voor culturele sector

Feest voor het Groninger Museum in Groningen. Het museum ontving dinsdag 12 februari tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij een cheque van 527.360 euro. Op het Goed Geld Gala maakte de loterij bekend dat zij een recordopbrengst van 79,4 miljoen euro kan verdelen onder 77 culturele organisaties. Het Groninger Museum is daar één van. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij.  

Het Groninger museum ontvangt een jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro omdat zij een vaste culturele partner is van de BankGiro Loterij. Dit jaar komt hier 227.360 euro bij, omdat fans van het museum dit bedrag het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar hebben gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekochte lot kozen zij er specifiek voor het Groninger Museum te steunen.

Financiële injectie voor culturele sector

In totaal kan de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties door heel Nederland. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen euro meer dan vorig jaar. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn