Amsterdam,
05
februari
2020
|
17:23
Europe/Amsterdam

Groningse musea ontvangen ruim 8,5 ton van BankGiro Loterij

Recordbedrag van 84,3 miljoen euro voor culturele sector

Feest voor twee Groningse Musea. De Fraeylemaborg en het Groninger Museum ontvangen beide een bijdrage van de BankGiro Loterij. Dat maakte de loterij voor cultuur in Nederland woensdag 5 februari bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. In aanloop naar het Goed Geld Gala werd de Fraeylemaborg al verrast met een eenmalige schenking van 250.000 euro om het laatste onderdeel van een grootschalig restauratie- en verduurzamingsproject te realiseren. Het Groninger Museum is vaste partner en ontvangt 613.000 euro.

Het Groninger Museum ontvangt een jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro als vaste partner van de BankGiro Loterij. Dit jaar komt hier 313.000 euro bij, omdat fans van het museum dit bedrag het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar hebben gespeeld. Met de helft van de opbrengst van elk door hen gekocht lot kozen zij er specifiek voor het Groninger Museum te steunen.  

Recordbedrag naar culturele sector 
Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar een recordbedrag van 84,3 miljoen euro naar cultuur in Nederland. Het bedrag wordt onder 77 culturele organisaties in heel Nederland verdeeld. De BankGiro Loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn