Amsterdam,
20
januari
2019
|
21:37
Europe/Amsterdam

Hein en Jacqueline uit Voorthuizen winnen ruim 240.000 euro in tv-show ‘BankGiro Loterij The Wall’

“Samen gaan we altijd voor het hoogst haalbare”

Hein uit Voorthuizen en zijn vrouw Jacqueline zijn de gelukkige winnaars van 241.288 euro in ‘BankGiro Loterij The Wall’ dat vanavond te zien was bij SBS6. In deze bloedstollende spelshow proberen koppels met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en heel veel geluk geldbedragen te winnen die kunnen oplopen tot miljoenen euro’s. 

Hein (62) vertelt na afloop: “Dit was echt fantastisch om mee te maken. Mijn vrouw Jacqueline en ik zijn 40 jaar bij elkaar en gaan samen altijd voor het hoogst haalbare. Met die insteek hebben we ook meegedaan aan het programma. Mochten we met 0 euro naar huis zijn gegaan, dan had ik gezegd: ‘We zijn met dromen gekomen, en gaan met dezelfde dromen weer naar huis’.” Dat liep anders. Hein en Jacqueline speelden na een bloedstollend spel namelijk een totaalbedrag van maar liefst 241.288 euro bij elkaar.

Familiehereniging in Turkije
Toen ze zich voor de voorrondes van de show opgaven hadden ze maar één doel: de hele familie weer bij elkaar brengen. “Die hereniging wordt nu werkelijkheid,” zegt Hein enthousiast. “De broer van Jacqueline woont op Ibiza en één van haar zussen woont in Turkije. Vanwege gezondheidsredenen mag deze zus niet vliegen. Inmiddels is hun moeder 86 jaar oud en is het ruim 6 jaar geleden dat ze met de hele familie bij elkaar zijn geweest. Na onze deelname aan ‘BankGiro Loterij The Wall’, is het mogelijk om met zijn allen naar Turkije te gaan!”

Twaalf meter hoge muur bepaalt geldprijs
In ‘BankGiro Loterij The Wall’ strijden kandidaten om zoveel mogelijk geld. In de eerste ronde beantwoordt het koppel vijf vragen. Na het stellen van de vraag vallen drie witte ballen langs de twaalf meter hoge muur omlaag. Beantwoordt het kandidatenkoppel de vraag correct voor de ballen in de geldbedragen onderaan de muur zijn gevallen, komen de bedragen bij het prijzengeld op. Maar zijn ze te laat of is het antwoord fout, dan wordt het bedrag in mindering gebracht. Vanaf de tweede ronde gaat het koppel gescheiden verder. Terwijl de ene kandidaat in de studio de algemene kennis van zijn partner probeert in te schatten, beantwoordt de andere kandidaat in een aparte ruimte vragen. Na de laatste ronde komt deze kandidaat voor een enorm dilemma te staan. Kiest de kandidaat voor zekerheid door het contract met een gegarandeerd geldbedrag te tekenen of kiest de kandidaat voor het bedrag dat zijn/haar partner op The Wall bij elkaar heeft gespeeld?

Een internationaal succes
‘BankGiro Loterij The Wall’ is een internationale megahit en is inmiddels in 45 landen te zien. In de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk is het uitgegroeid tot de absolute nummer één spelshow. ‘BankGiro Loterij The Wall’ wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland. In het spelprogramma is aandacht voor het werk van culturele partners van BankGiro Loterij, zo worden er vragen gesteld over cultuur en zijn er tijdens het programma prijsuitreikingen van de BankGiro Loterij te zien. Het publiek en de kandidatenkoppels bestaat uit deelnemers van de BankGiro Loterij.  

Uitzending: SBS6, Iedere zondagavond van 20.30 – 21.30 uur.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn