Amsterdam,
08
maart
2020
|
08:19
Europe/Amsterdam

Henk uit Alphen aan den Rijn wint 64.000 euro in ‘BankGiro Miljonairs’

“Het is een droom die uitkomt om met zo’n bedrag naar huis te gaan”

Gisteren was in ‘BankGiro Miljonairs’ te zien hoe Henk uit Alphen aan den Rijn plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. Henk speelde in de derde aflevering van dit seizoen 64.000 euro bij elkaar.

“Het was een volslagen verrassing”, vertelt Henk (65). “Met de vragen die in het begin werden gesteld over Lowlands en ADE, had ik niet het idee dat ik zou winnen. Ik heb dus goed gegokt. Pas toen ik in de stoel zat, besefte ik wat er gebeurde. De spanning nam toe en ineens begon ik aan alles te twijfelen. Ik heb het gelukkig alsnog goed afgerond. Het is een droom die uitkomt om met zo’n bedrag naar huis te gaan. Ik ga hiervan op bezoek bij mijn zoon in Taiwan én er komt een nieuwe auto.”

De spannendste stoel van Nederland
Tijdens ‘BankGiro Miljonairs’ nemen verschillende kandidaten tegenover Robert ten Brink plaats op de spannendste stoel van Nederland. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend(in) die mogelijk het goede antwoord weet. 

Winnaars van de BankGiro Loterij
Het publiek van ‘BankGiro Miljonairs’ bestaat uit deelnemers van de BankGiro Loterij die een studioplaats hebben gewonnen. Ook is er iedere aflevering een prijsuitreiking met Jamai Loman te zien.

‘BankGiro Miljonairs’ wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is tot en met 4 april elke zaterdag om 22.00 uur bij RTL 4 te zien.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn