Amsterdam,
29
augustus
2020
|
22:32
Europe/Amsterdam

Henny uit Lelystad wint hoogste bedrag ooit in ‘BankGiro Miljonairs’

Winnaar wint 1 miljoen euro

Vanavond was in ‘BankGiro Miljonairs’ bij RTL 4 te zien hoe Henny uit Lelystad plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. Henny speelde in de eerste aflevering van dit seizoen 1 miljoen euro bij elkaar, het hoogste bedrag ooit gewonnen in deze show. Slechts 1 keer eerder, in 2001, werd 1 miljoen in guldens gewonnen. Dat was in het programma Weekend Miljonairs, de voorloper van BankGiro Miljonairs.

Een totaal andere wereld
Al op 16 februari van dit jaar begon deelnemer Henny tegenover Robert aan haar zegetocht. Pas in dit nieuwe seizoen kon ze de klus afmaken. In een totaal andere wereld. "Ja dat is wel heel gek, zegt Henny tijdens de opname. Maar ik ben al lang blij dat het gewoon door kan gaan". Ik heb de lockdown in ieder geval op een nuttige manier kunnen doorbrengen: "Ik heb heel veel spelprogramma's gekeken en mijn kennis wat opgehaald. Met name over onderwerpen waar ik niet zoveel van af weet. Maar ja, ik had natuurlijk geen idee wat daarvan zou blijven hangen".

Het is mooi dat ik nu anderen kan helpen
Henny vervolgt: “Ik heb er nooit bij stilgestaan dat ik zo’n mooi bedrag zou kunnen winnen. Ik was ook helemaal niet zenuwachtig tijdens de show. Die spanning komt pas daarna. De afleveringen van BankGiro Miljonairs zijn eerder opgenomen. De eerste nachten na de opname slaap je niet. En hoe dichterbij de uitzending komt, hoe spannender het wordt. Mijn man en ik hebben het gevierd met een etentje. Als alle kinderen van vakantie terug zijn doen we dat met het hele gezin nog een keertje over. En verder? Wij zijn al op leeftijd dus hebben niet zo veel meer nodig. Wel geeft het heel veel rust. Niet alleen voor ons maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Dat vind ik heel fijn. Het is mooi dat ik nu anderen kan helpen. Ik weet precies waar ik die hulp ga bieden, aan mensen die minder geluk hebben dan ik. Dat is toch fantastisch, dat dat nu kan. En wie weet kopen we ook nog wel een vakantiebungalow.”

De spannendste stoel van Nederland
Tijdens ‘BankGiro Miljonairs’ nemen verschillende kandidaten tegenover Robert ten Brink plaats. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend(in) die mogelijk het goede antwoord weet.  

Winnaars van de BankGiro Loterij
Het publiek van ‘BankGiro Miljonairs’ bestaat uit deelnemers van de BankGiro Loterij die een studioplaats hebben gewonnen. Ook is er iedere aflevering een prijsuitreiking met Jamai Loman te zien.

‘BankGiro Miljonairs’ wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is tot en met 10 oktober elke zaterdag om 21.30 uur bij RTL 4 te zien.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn