07
mei
2020
|
15:31
Europe/Amsterdam

Inwoner van Capelle aan den IJssel wint 1 miljoen euro in BankGiro Loterij

Samenvatting

Een grote verrassing voor een inwoner van Capelle aan den IJssel. Hij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 1 miljoen euro gewonnen. Vorig jaar won een inwoner hier ook al een prijs in de BankGiro Loterij. Zij werd verrast met 10.000 euro. De huidige winnaar werd onlangs verrast met het goede nieuws.

Ambassadeurs BankGiro Loterij blijven even thuis
Gewoonlijk reikt een ambassadeur van de BankGiro Loterij de 1 miljoen euro cheque uit. Die feestelijke uitreikingen slaat de loterij voorlopig over vanwege de voorschriften rond het coronavirus. Winnaars worden telefonisch of per brief op de hoogte gesteld van het goede nieuws.

Theo (79) reageerde blij verrast: “Ik ben heel erg blij! De kinderen en kleinkinderen krijgen wat.”

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 700.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.