Amsterdam,
02
mei
2019
|
14:55
Europe/Amsterdam

Jaap uit Weesp met Aermacchi-verzameling te zien in Verzamelkoorts!

Ook Guido Spek met zijn verzameling te zien bij SBS6

Jaap de Jong uit Weesp is met zijn Aermacchi motorfietsenverzameling te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! In het programma vertelt Jaap over zijn drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandagavond 13 mei is hij te zien in een gloednieuwe aflevering Verzamelkoorts! bij SBS6.

Jaap de Jong (79) uit Weesp vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om maandag 13 mei zijn verzameling met de rest van Nederland te delen: “In mijn Museo Privato in Weesp heb ik zo’n 40 Aermacchi-motorfietsen staan. Mijn echtgenote kwam met het lumineuze idee om een museum in onze woonkamer te maken. En zo geschiedde: nu wonen we boven het museum! In 1961 kocht ik mijn eerste Aermacchi-motorfiets, dat is waar het allemaal begon. Nu heb ik een museum, een motorclub met ruim 400 leden en ik heb twee boeken geschreven over Aermacchi. Drie dromen die allemaal zijn uitgekomen!”

Verzamelkoorts!
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 13 mei is het de beurt aan Jaap de Jong uit Weesp en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering Guido Spek te zien met zijn platenverzameling.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn