Amsterdam,
23
maart
2020
|
16:53
Europe/Amsterdam

Jamai verrast winnares uit Bilthoven met 100.000 euro van BankGiro Loterij

Uitreiking eerder opgenomen

Een grote verrassing voor een 97-jarige winnares uit Bilthoven. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Onlangs stond Jamai Loman namens de BankGiro Loterij bij de winnaar op de stoep om haar te verrassen. Nadat de winnares haar drie grootste wensen had opgeschreven, verraste Jamai haar met een cheque van 100.000 euro van de BankGiro Loterij.

Eerder opgenomen 
De uitreikingen met Jamai Loman die in BankGiro Miljonairs te zien zijn, zijn eerder opgenomen en worden -evenals de show- niet live uitgezonden. De BankGiro Loterij volgt de voorschriften rond het Coronavirus en heeft de fysieke uitreikingen van komende tijd geannuleerd. Deelnemers maken uiteraard wel nog steeds kans op prijzen en worden hiervan per brief op de hoogte gesteld. 

De 97-jarige winnares wist zich eerst geen wensen te bedenken: “Ik ben een gelukkig mens en heb eigenlijk niets meer te wensen.” Na een gesprekje met Jamai komen er toch wat wensen op het bord: een etentje met de familie, een cadeautje voor de familie en een nieuw zonnescherm. Die drie wensen kunnen in ieder geval uitkomen. “Wat geweldig! Ik zit veel buiten op mijn balkon, dus een goed zonnescherm kan ik wel gebruiken. Ik zeg: jullie mogen meer komen!”

Uitreiking op tv
De uitreiking aan de Bilthovense winnares was afgelopen zaterdag 21 maart te zien in het programma ‘BankGiro Miljonairs’ bij RTL 4. De uitzending is hier terug te kijken.

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij 
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen de ruim 700.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2019 ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties. 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn