Amsterdam,
16
april
2018
|
17:33
Europe/Amsterdam

Jan en Ina uit Berkel en Rodenrijs exposeren hun tractorverzameling in Spoorwegmuseum

Jan en Ina uit Berkel en Rodenrijs mogen op 21 en 22 april hun tractorverzameling exposeren in het Spoorwegmuseum in Utrecht. De verzameling van Jan en Ina was eerder te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts!. Als slotstuk van dit seizoen, organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met SBS6, de BankGiro Loterij en Talpa, een feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’. Een deel van het museum staat dit weekend in het teken van Nederland Verzamelland. Kim-Lian van der Meij verricht op zaterdagochtend 21 april de aftrap. 

 

In het tweede seizoen van het succesvolle SBS6-programma Verzamelkoorts!, konden kijkers na elke aflevering online stemmen op wat zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling vonden. Per aflevering zijn er twee winnaars die de unieke kans krijgen om hun verzameling tentoon te stellen in het weekend van 21 en 22 april, tijdens de feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’ in het Spoorwegmuseum.

Ina: “We vinden het heel mooi dat we een deel van de verzameling kunnen tentoonstellen. De oudste tractor uit de verzameling komt uit 1922. We hopen dat er zo weer meer aandacht komt voor dit agrarische erfgoed.”

Ina en haar man Jan hebben de Stichting Molenaars Oude Tractoren Collectie opgericht en hebben als doel om deze historische tractoren en het bijbehorend agrarisch erfgoed in een bijzondere, authentieke boerderij te behouden, te restaureren en voor het publiek tentoon te stellen. Zodat iedereen kennis kan nemen van het cultuurhistorisch verleden van het alledaagse plattelandsleven.

Breed scala aan verzamelingen te zien
Het Spoorwegmuseum maakt van het weekend een Parade met lekker eten en drinken en een podiumprogramma. Naast de tractorverzameling van Jan en Ina zijn er ook andere verzamelingen te zien, zoals Japanse media, zeepjes, fluiten en luchtruimuniformen.

De ‘Verzamelkoorts Parade’ wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn