Amsterdam,
16
april
2018
|
16:36
Europe/Amsterdam

Jan uit Axel exposeert zijn verzameling filmapparatuur in Spoorwegmuseum

Jan uit Axel mag op 21 en 22 april zijn verzameling filmapparatuur exposeren in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Jan zijn verzameling was eerder te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts!. Als slotstuk van dit seizoen, organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met SBS6, de BankGiro Loterij en Talpa, een feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’. Een deel van het museum staat dit weekend in het teken van Nederland Verzamelland. Kim-Lian van der Meij verricht op zaterdagochtend 21 april de aftrap.

In het tweede seizoen van het succesvolle SBS6-programma Verzamelkoorts!, konden kijkers na elke aflevering online stemmen op wat zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling vonden. Per aflevering zijn er twee winnaars die de unieke kans krijgen om hun verzameling tentoon te stellen in het weekend van 21 en 22 april, tijdens de feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’ in het Spoorwegmuseum.

Jan: “Geweldig dat ik komend weekend mag exposeren! Ik verzamel al 43 jaar filmapparatuur. Ik heb wel meer dan 500 items. Voor weinig geld kun je soms hele mooie apparatuur krijgen. Het hele huis staat er vol mee.”

Breed scala aan verzamelingen te zien
Het Spoorwegmuseum maakt van het weekend een Parade met lekker eten en drinken en een podiumprogramma. Naast de filmapparatuur verzameling van Jan zijn er ook andere verzamelingen te zien, zoals Japanse media, zeepjes, fluiten en luchtruimuniformen.

De ‘Verzamelkoorts Parade’ wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn