Amsterdam,
13
mei
2018
|
21:35
Europe/Amsterdam

Jane en Corné uit Amsterdam Zuidoost winnen 72.522 euro in ‘BankGiro Loterij The Wall’

Droombruiloft op Curaçao wordt werkelijkheid

Jane en haar vriend Corné uit Amsterdam Zuidoost zijn de gelukkige winnaars van 72.522 euro in ‘BankGiro Loterij The Wall’ dat vanavond te zien was bij SBS6. In deze zenuwslopende spelshow proberen koppels met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en heel veel geluk geldbedragen te winnen die kunnen oplopen tot miljoenen euro’s. Jane en Corné speelden voor hun droombruiloft op Curaçao.

Corné (39), werkzaam als kredietanalist en Jane (32), accountmanager, hebben elkaar op het werk ontmoet. Inmiddels zijn ze vijf jaar samen en hebben ze trouwplannen. Jane: “Mijn familie woont nog op Curaçao. We willen heel graag trouwen, maar dan wel daar zodat mijn hele familie erbij kan zijn. Dat is nu mogelijk dankzij dit bedrag. Geweldig! We gaan ook een bijdrage schenken aan een stichting die zorgt voor de opvang van ouderen op Curaçao.”

Corné kreeg tijdens het spel een contract aangeboden met een waarde van 100.012 euro, bleek later. Omdat hij het contract verscheurde, nam het stel het bedrag wat Jane tijdens het spel bij elkaar speelde mee naar huis. Dat was een bedrag van 72.522 euro.

Twaalf meter hoge muur bepaalt geldprijs
In ‘BankGiro Loterij The Wall’ strijden kandidaten om zoveel mogelijk geld. In de eerste ronde beantwoordt het koppel vijf vragen. Na het stellen van de vraag vallen drie witte ballen langs de twaalf meter hoge muur omlaag. Beantwoordt het kandidatenkoppel de vraag correct voor de ballen in de geldbedragen onderaan de muur zijn gevallen, komen de bedragen bij het prijzengeld op. Maar zijn ze te laat of is het antwoord fout, dan wordt het bedrag in mindering gebracht. Vanaf de tweede ronde gaat het koppel gescheiden verder. Terwijl de ene kandidaat in de studio de algemene kennis van zijn partner probeert in te schatten, beantwoordt de andere kandidaat in een aparte ruimte vragen. Na de laatste ronde komt deze kandidaat voor een enorm dilemma te staan. Kiest de kandidaat voor zekerheid door het contract met een gegarandeerd geldbedrag te tekenen of kiest de kandidaat voor het bedrag dat zijn/haar partner op The Wall bij elkaar heeft gespeeld?

‘BankGiro Loterij The Wall’ is tot en met zondagavond 27 mei wekelijks te zien om 20.30 uur bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn