Amsterdam,
16
april
2018
|
16:44
Europe/Amsterdam

Jens uit Heiloo exposeert zijn verzameling Japanse media in Spoorwegmuseum

Jens uit Heiloo mag op 21 en 22 april zijn verzameling Japanse media exposeren in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Jens zijn verzameling was eerder te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts!. Als slotstuk van dit seizoen, organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met SBS6, de BankGiro Loterij en Talpa, een feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’. Een deel van het museum staat dit weekend in het teken van Nederland Verzamelland. Kim-Lian van der Meij verricht op zaterdagochtend 21 april de aftrap.

In het tweede seizoen van het succesvolle SBS6-programma Verzamelkoorts!, konden kijkers na elke aflevering online stemmen op wat zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling vonden. Per aflevering zijn er twee winnaars die de unieke kans krijgen om hun verzameling tentoon te stellen in het weekend van 21 en 22 april, tijdens de feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’ in het Spoorwegmuseum.

Jens: “Jaren geleden ben ik in Amerika naar een comicwinkel gegaan en toen ben ik geïnteresseerd geraakt in Japanse media. Inmiddels ben ik 3,5 jaar aan het verzamelen en heb ik behoorlijk wat opgebouwd. Al mijn geld gaat naar Japanse media, maar ik maak ook zelf merchandise. Ik vind het leuk om mijn collectie in het Spoorwegmuseum te mogen tentoonstellen.”

Breed scala aan verzamelingen te zien
Het Spoorwegmuseum maakt van het weekend een Parade met lekker eten en drinken en een podiumprogramma. Naast de Japanse media van Jens zijn er ook andere verzamelingen te zien, zoals Star Wars en Star Track spullen, zeepjes, fluiten en luchtruimuniformen.

De ‘Verzamelkoorts Parade’ wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn