Amsterdam,
17
december
2019
|
13:21
Europe/Amsterdam

Johan en Greta uit Jelsum op reis dankzij prijs BankGiro Loterij

Echtpaar wint 100.000 euro

Een droom is werkelijkheid geworden voor Johan en Greta uit Jelsum. Zij hebben in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Om het nieuws nog even geheim te houden, werd het echtpaar eerst met een smoes uitgenodigd bij Museum Catharijneconvent. Daar stond Leontine Borsato, ambassadeur van de BankGiro Loterij, klaar om de cheque van 100.000 euro te overhandigen.  

Johan (71) en Greta reageren blij: “De televisie is onlangs kapot gegaan, dus er komt nu gauw een nieuwe. Verder willen we graag een mooie reis gaan maken. Misschien wordt het wel een cruise.” 

Museum Catharijneconvent en de BankGiro Loterij 
Het echtpaar uit Jelsum werd met een cheque verrast bij Museum Catharijneconvent in Utrecht, een van de culturele organisaties die dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij jaarlijks een bijdrage ontvangt.

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2019 ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn