Amsterdam,
16
april
2018
|
16:49
Europe/Amsterdam

Joost uit Tilburg exposeert zijn Star Wars verzameling in Spoorwegmuseum

Joost uit Tilburg mag op 21 en 22 april zijn Star Wars verzameling exposeren in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Joost zijn verzameling was eerder te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts!. Als slotstuk van dit seizoen, organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met SBS6, de BankGiro Loterij en Talpa, een feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’. Een deel van het museum staat dit weekend in het teken van Nederland Verzamelland. Kim-Lian van der Meij verricht op zaterdagochtend 21 april de aftrap.

In het tweede seizoen van het succesvolle SBS6-programma Verzamelkoorts!, konden kijkers na elke aflevering online stemmen op wat zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling vonden. Per aflevering zijn er twee winnaars die de unieke kans krijgen om hun verzameling tentoon te stellen in het weekend van 21 en 22 april, tijdens de feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’ in het Spoorwegmuseum.

Joost: “Ik vind het een hele eer. Star Wars leeft heel erg op dit moment. Ik heb de vintage serie compleet. De moderne serie krijg ik denk ik nooit compleet. Die blijft groeien. Ik ben op mijn achtste begonnen met verzamelen, dat is 35 jaar geleden. Ik neem mijn gecertificeerde Darth Vader kostuum mee naar het Spoorwegmuseum. Dit kostuum heb ik op maat laten maken en is geïnspireerd op één film.”

Breed scala aan verzamelingen te zien
Het Spoorwegmuseum maakt van het weekend een Parade met lekker eten en drinken en een podiumprogramma. Naast de Stars Wars verzameling van Joost zijn er ook andere verzamelingen te zien, zoals Japanse media, zeepjes, fluiten en luchtruimuniformen.

De ‘Verzamelkoorts Parade’ wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn