Amsterdam,
06
april
2020
|
11:26
Europe/Amsterdam

Kees uit Hoogland won 64.000 euro in ‘BankGiro Miljonairs’

Winnaar blikt terug

Zaterdagavond was in ‘BankGiro Miljonairs’ te zien hoe Kees uit Hoogland plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. Kees speelde in de laatste aflevering van dit seizoen 64.000 euro bij elkaar.

Eerder opgenomen
De afleveringen van BankGiro Miljonairs zijn eerder opgenomen en worden niet live uitgezonden. De BankGiro Loterij volgt de voorschriften rond het Coronavirus en heeft de fysieke uitreikingen van komende tijd geannuleerd. Deelnemers maken uiteraard wel nog steeds kans op prijzen en worden hiervan per brief op de hoogte gesteld.

Kees blikt enthousiast terug: “Ik ben dol op quizzen, dus ik was al enorm enthousiast toen ik de uitnodiging voor het programma ontving. Op de dag van de opname had ik me voor de zekerheid netjes aangekleed, je weet maar nooit! De eerste paar vragen waren appeltje-eitje en voor ik het wist, zat ik op de stoel bij Robert. In het begin was ik wel zenuwachtig, maar na verloop van tijd zat ik helemaal in het spel. Pas tegen het einde -toen het bedrag wel heel erg opliep- kwamen de zenuwen terug. Dat ik met 64.000 euro naar huis zou gaan, had ik nooit durven dromen toen ik ’s ochtends met windkracht 10 naar de studio in Aalsmeer reed. Ongekend! We wilden het groots gaan vieren met een quiz voor heel de familie, maar gezien de omstandigheden hebben we dat voorlopig nog even uitgesteld. ”

De spannendste stoel van Nederland
Tijdens ‘BankGiro Miljonairs’ nemen verschillende kandidaten tegenover Robert ten Brink plaats op de spannendste stoel van Nederland. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend(in) die mogelijk het goede antwoord weet. 

Winnaars van de BankGiro Loterij
Het publiek van ‘BankGiro Miljonairs’ bestaat uit deelnemers van de BankGiro Loterij die een studioplaats hebben gewonnen. Ook is er iedere aflevering een prijsuitreiking met Jamai Loman te zien.

‘BankGiro Miljonairs’ wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en was tot en met 4 april elke zaterdag om 22.00 uur bij RTL 4 te zien.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn