Amsterdam,
08
februari
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Kerkruimtes Oude Kerk in Amsterdam gaan open voor publiek

BankGiro Loterij doet schenking van 200.000 euro

Directeur van de Oude Kerk in Amsterdam, Jacqueline Grandjean, werd gisteren compleet verrast door Robert ten Brink. Als ambassadeur van de BankGiro Loterij stond hij met een cheque van 200.000 euro op de stoep van de kerk. Met deze schenking kan de Oude Kerk haar collectie toegankelijker maken en tot nu toe voor het publiek verborgen kerkruimtes openstellen voor het publiek.

 

Jacqueline Grandjean: “Ik sta perplex! We zijn tientallen jaren bezig geweest met een grondige restauratie en herinrichting van de Oude Kerk. Dit laatste is nu bijna afgerond. Met deze schenking van de BankGiro Loterij kunnen we onze collectie nóg beter tonen. Ook kunnen we verschillende kerkruimtes openstellen die nog nooit voor publiek toegankelijk waren, zoals de IJzeren Kapel. En de Librije, waar in de middeleeuwen brood werd uitgedeeld aan de armen, wordt straks een museumwinkel. Ik ben al jaren bezig financiering voor deze projecten te krijgen. Wat fantastisch dat de BankGiro Loterij dit nu mogelijk maakt.”

Recordbedrag voor musea en culturele instellingen
De schenking aan de Oude Kerk is bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij dat op 16 februari plaatsvindt in de Beurs van Berlage.Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij is er een record miljoenenbedrag te verdelen. Van ieder lot dat zij kopen, gaat de helft naar musea en andere culturele instellingen in Nederland.Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij het totaalbedrag dat zij in 2017 kan schenken aan musea en culturele instellingen en hoe zij dit bedrag verdeelt. Ook verrast de loterij andere culturele instellingen met een extra schenking voor een bijzonder project.

Het Goed Geld Gala is donderdag 16 februari vanaf 16.00 uur te volgen via een live videostream op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn