Amsterdam,
11
oktober
2018
|
10:31
Europe/Amsterdam

Luuk Dresen uit Zeist is quizmaster in nieuwe YouTube-serie ‘Silent Quizco’

Luuk Dresen (23), geboren in Zeist, is de quizmaster van de nieuwe online spelshow Silent Quizco. In deze YouTube-serie van de BankGiro Loterij kunnen nietsvermoedende museumbezoekers in een geheime quiz terechtkomen en kans maken op 250 euro. Dit doen zij door het beantwoorden van kennisvragen en het uitvoeren van spannende opdrachten. Aanstormend talent Luuk is de quizmaster en geeft de deelnemers op afstand de instructies voor de opdrachten.

Luuk: “In de Silent Quizco breek ik in op de audiotour van museumbezoekers. Van mij krijgen ze vervolgens allerlei vragen en opdrachten in verschillende ruimtes van het museum. Aan de hand van camerabeelden (en mijn ‘’feilloze” gevoel voor navigatie) stuur ik de deelnemers de goede kant op. Een van de leukste momenten voor mij als presentator staat eigenlijk niet eens op film: je bouwt in die 10 minuten dat je het spel aan het spelen bent toch een kleine band op met een kandidaat. De verbaasde blik als ik dan na de opnames eindelijk tevoorschijn mocht komen was elke keer weer goud waard!”

Creatief talent
Luuk is één van de creatieve talenten dat een podium heeft gekregen op de &C Me talent stage, een online platform van Chantal Janzen voor aanstormend talent. Luuk begon al jong met mensen entertainen. Wat ooit op De Breul begon met het presenteren van de Anton Awards, de talentenjacht voor leerlingen van de Zeister middelbare school, is inmiddels uitgegroeid tot presentatieklussen voor onder andere LifeHunters, Veronica Superguide en Partyscene. En nu is de Silent Quizco aan dat lijstje toegevoegd.

Filmen in een uniek decor
De eerste aflevering van Silent Quizco is opgenomen in het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen. Vanaf vandaag is deze aflevering te bekijken op het YouTube-kanaal van de BankGiro Loterij. De overige vijf afleveringen staan om de week op donderdag online. Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en het Mauritshuis in Den Haag fungeren als uniek decor voor deze afleveringen. De video’s zijn geproduceerd door LifeHunters in opdracht van de BankGiro Loterij.

Beleven en vieren van cultuur
Bij de BankGiro Loterij staat het beleven en vieren van cultuur centraal. Deelnemers maken naast geldprijzen kans op bijzondere, exclusieve (culturele) prijzen. De VIP-KAART biedt BankGiro Loterij-deelnemers gratis toegang tot meer dan 50 musea die dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij een bijdrage ontvangen. Daarnaast geeft de kaart korting op veel andere vormen van cultuur zoals theater, musical, dans, festivals, concerten, opera en andere dagjes en avondjes uit.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn