Amsterdam,
01
maart
2021
|
16:02
Europe/Amsterdam

Maarten uit Den Haag wint 16.000 euro in laatste aflevering ‘BankGiro Miljonairs

Prijs wordt steuntje in de rug voor cultuur in Den Haag

Samenvatting

Afgelopen zaterdag was in ‘BankGiro Miljonairs’ bij RTL 4 te zien hoe Maarten uit Den Haag plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink. Maarten speelde in de laatste aflevering van dit seizoen 16.000 euro bij elkaar.

Maarten blikt terug op zijn deelname: “Ik vond het heel leuk om mee te doen en ik heb hele enthousiaste reacties gekregen naar aanleiding van de uitzending afgelopen zaterdag. Ik had van tevoren wel gefantaseerd over de stoel, maar ik had niet gedacht dat ik er echt zou komen te zitten. Ik had al wel bedacht dat áls ik iets zou winnen, dat ik het dan ten goede zou willen laten komen aan de cultuur in Den Haag: echt een steuntje in de rug in deze coronatijd. Die gedachte maakt mij eigenlijk nog het meeste blij! Ik ga de komende tijd met mensen praten en kijken wie ik hiermee goed kan helpen en waar het bedrag naartoe zou kunnen.”

De spannendste stoel van Nederland
Tijdens ‘BankGiro Miljonairs’ nemen verschillende kandidaten tegenover Robert ten Brink plaats. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend(in) die mogelijk het goede antwoord weet.  

Winnaars van de BankGiro Loterij
Het publiek van ‘BankGiro Miljonairs’ bestaat uit deelnemers van de BankGiro Loterij die een studioplaats hebben gewonnen.

‘BankGiro Miljonairs’ wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en was tot en met zaterdag 27 februari elke zaterdag om 21.30 uur bij RTL 4 te zien.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn