Amsterdam,
09
mei
2019
|
17:00
Europe/Amsterdam

Mari uit Gorinchem met Nederlandse theaterverzameling te zien in Verzamelkoorts!

Ook radio-dj Michiel Veenstra met zijn verzameling te zien bij SBS6

Mari Kant uit Gorinchem is met zijn Nederlandse theaterverzameling te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! Kim-Lian van der Meij zocht Mari thuis op en ging met hem in gesprek over zijn drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandagavond 20 mei is de ontmoeting tussen Kim-Lian en verzamelaar Mari te zien in een gloednieuwe aflevering Verzamelkoorts! bij SBS6.

Mari Kant (56) uit Gorinchem vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om 20 mei zijn verzameling met de rest van Nederland te delen: “Het begon in 1977 met de musical Foxtrot met Willem Nijholt. Ik nam de folders en kaartjes mee als herinnering. Inmiddels bestaat mijn verzameling uit kostuums, folders, attributen en eigenlijk alles wat met theater te maken heeft! En dan bedoel ik niet alleen musicals, maar ook cabaret, ballet, theater enzovoorts. De benedenverdieping van mijn huis is nu omgebouwd tot een bekend theaterarchief, waar onder andere Willem Nijholt zijn persoonlijke archief aan heeft geschonken.”

Verzamelkoorts!
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 20 mei is het de beurt aan Mari Kant uit Gorinchem en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering radio-dj Michiel Veenstra te zien met zijn Disney-verzameling.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn