Amsterdam,
18
april
2019
|
14:25
Europe/Amsterdam

Mariëlle uit Utrecht met verzameling Hongaarse spullen te zien in Verzamelkoorts!

Ook Raymond van Barneveld met zijn verzameling te zien bij SBS6

Mariëlle van Luijk uit Utrecht is met haar verzameling Hongaarse spullen te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! Kim-Lian van der Meij zocht Mariëlle thuis op en ging met haar in gesprek over haar drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandagavond 29 april is de ontmoeting tussen Kim-Lian en verzamelaar Mariëlle te zien in een gloednieuw seizoen Verzamelkoorts! bij SBS6.

Mariëlle van Luijk (23) uit Utrecht vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om maandag 29 april haar verzameling met de rest van Nederland te delen: “Ik heb een brede verzameling aan Hongaarse spullen: van klederdracht tot volkskunst. Daarnaast speel ik Hongaarse muziek in de band Marcsi banda en ben ik van Hongaarse afkomst, vandaar ook mijn passie! Ik vond het hartstikke leuk om mijn verzameling Hongaarse spullen aan Kim-Lian te laten zien. Ze was zo vrolijk en energiek. Ik heb het aan mijn hele familie en al mijn vrienden verteld, en ze gaan allemaal kijken!”

Verzamelkoorts!
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 29 april is het de beurt aan Mariëlle van Luijk uit Utrecht en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook gaat Kim-Lian van der Meij in deze aflevering op bezoek bij Raymond van Barneveld, om meer te weten te komen over zijn verzameling actieheldenpoppen.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is vanaf maandag 29 april tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn