Amsterdam,
16
mei
2019
|
17:46
Europe/Amsterdam

Marjolein uit Dordrecht met Nijntje-verzameling te zien in Verzamelkoorts!

Ook politicus Henk Krol met zijn verzameling te zien bij SBS6

Marjolein Jonkheer uit Dordrecht is met haar Nijntje-verzameling te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! Kim-Lian van der Meij zocht Marjolein thuis op en ging met haar in gesprek over haar drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandagavond 27 mei is de ontmoeting tussen Kim-Lian en verzamelaar Marjolein te zien in een gloednieuwe aflevering Verzamelkoorts! bij SBS6.

Marjolein Jonkheer (54) uit Dordrecht vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om 27 mei haar verzameling met de rest van Nederland te delen: “Toen ik klein was had ik al boekjes van Nijntje, maar de verzamelgekte is echt begonnen toen ik zwanger was van mijn zoon. We hebben toen de babykamer helemaal in Nijntje-stijl gemaakt. De kraamverzorgster noemde me zelfs MarjoNijn. Van mijn verzameling vind ik vooral de boekjes leuk. ‘Nijntje naar de dierentuin’ is mijn favoriet en ook de uitgaven in het Japans, Arabisch en Frans zijn in mijn bezit. Van dit boekjes heb ik denk ik wel 30 verschillende uitgaven!”

Verzamelkoorts!
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 27 mei is het de beurt aan Marjolein Jonkheer uit Dordrecht en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering politicus Henk Krol te zien met zijn Le Petit Prince-verzameling.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn