Amsterdam,
02
december
2020
|
18:10
Europe/Amsterdam

Mauritshuis eindigt op tweede plaats na strijd om BankGiro Loterij Museumprijs 2020

100.000 euro voor museumdroom gaat naar Naturalis Biodiversity Center

Samenvatting

De BankGiro Loterij Museumprijs 2020 is gewonnen door Naturalis Biodiversity Center. Met 47% van de publieksstemmen sleepte het museum de prijs in de wacht, die dit jaar als categorie ‘Achter de schermen voor het voetlicht’ had. Het Mauritshuis in Den Haag was samen met Eye Filmmuseum in Amsterdam ook één van de kanshebbers. Zij eindigden met respectievelijk 35% en 19% van de stemmen op een tweede en derde plaats. In totaal werden er dit jaar 84.176 stemmen uitgebracht.

Martine Gosselink, Directeur Mauritshuis: ‘Het Mauritshuis feliciteert collega-museum Naturalis. Eer aan de winnaar, we hebben er alle drie hard ons best voor gedaan. De BankGiro Loterij Museumprijs en de campagne om deze prijs te winnen, zijn belangrijk voor musea. Het biedt ons een kans om te laten zien welke projecten we achter de schermen doen en om nieuw publiek geïnteresseerd te laten raken in ons museum. Het museale landschap mag de BankGiro Loterij daarvoor zeer erkentelijk zijn. Los van dit alles hebben we ook heel veel lol gehad tijdens de campagne, ook niet onbelangrijk.’

Grootste publieksprijs voor musea in Nederland
De BankGiro Loterij Museumprijs, uitgereikt sinds 1990, is de grootste publieksprijs voor musea in Nederland. Ieder jaar staat een andere categorie centraal. Eerdere winnaars zijn: Stedelijk Museum Schiedam (2019), Maritiem Museum Rotterdam (2018), TextielMuseum Tilburg (2017), Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum in Leeuwarden (2015) en Klok & Peel Museum Asten (2014).

Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiro Loterij en Museumvereniging
De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De prijs is bedoeld om musea die zich weten te onderscheiden, te belonen en hen bekend te maken bij een breed publiek. Meer informatie is te vinden op www.museumprijs.nl.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn