Amsterdam,
16
februari
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Miljoenenschenking voor Amsterdamse musea in 2017

Dankzij donaties BanGiro Loterij concerten in het Rijksmuseum en oud-Amsterdam tot leven in de Hermitage

Groot feest vanmiddag in de Beurs van Berlage. Tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Galadat hier plaatsvindt ontvangen tientallen Amsterdamse musea en culturele instellingen een schenking, waaronder het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, de Oude Kerk, Het Concertgebouw, EYE, Foam en Het Scheepvaartmuseum.

 

Zo gaat er dankzij een donatie van 580.000 euro een langgekoesterde wens van het Rijksmuseum in vervulling. Met dit bedrag kan het museum de komende drie jaar concerten geven met historische muziekinstrumenten uit haar collectie. De Hermitage Amsterdam ontvangt 295.000 euro voor een nieuwe spectaculaire presentatie in het museum die het verhaal van de grachtengordel, de Gouden Eeuw en de bewoners van Amsterdam vertelt.

Cultuur toegankelijk maken voor publiek
Geld van de BankGiro Loterij is ook bedoeld om cultureel erfgoed toegankelijk te maken voor publiek. Zo ontving de Oude Kerk in Amsterdam 200.000 euro om kerkruimtes open te stellen die tot nu toe altijd verborgen bleven voor publiek.

Steun aan culturele sector groeit naar 66,9 miljoen euro
In totaal ontvingen 66 culturele organisaties een schenking van de BankGiro Loterij. Dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers kan de loterij dit jaar een recordbedrag 66,9 miljoen euro schenken aan musea en andere culturele instellingen. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan vorig jaar.

Een overzicht van alle schenkingen in Amsterdam en daarbuiten is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn